Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران روسیه و بلاروس، نوعی ماده حسگر گاز ابداع کرده‌اند که در تشخیص گازهای سمی، تا ۹ برابر موثرتر از سایر حسگرهای موجود عمل می‌کند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از نانومگزین، گروهی از پژوهشگران روسیه و بلاروس، یک ماده جدید حسگر گاز مبتنی بر اکسید تنگستن ابداع کرده‌اند که حساسیت بالایی را نسبت به مونوکسید کربن، دی‌اکسید نیتروژن و استون نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توانایی حس کردن گاز در این ماده جدید، ۹ برابر بیشتر از حسگرهای موجود بود.

کنترل کیفیت هوای داخل ساختمان و شناسایی گازهای سمی و ترکیبات آلی فرار برای بهبود زندگی و شرایط کاری، مهم به شمار می‌رود و در انواع کاربردهای صنعتی، کشاورزی و محیطی مورد نیاز است. این امر مستلزم توسعه مواد حسگر گاز ویژه‌ای است که واکنش حسی بالایی به انواع گازها با ماهیت‌های شیمیایی مختلف داشته باشند.

دانشمندان "دانشگاه ملی علم و صنعت میسیس"(NUST MISIS) روسیه، "دانشگاه دولتی بلاروس"‌(BSU) و "آکادمی ملی علوم بلاروس"(NASB)، یک ماده نانوکامپوزیت جدید را تولید کرده‌اند که حساسیت بالایی را نسبت به انواع متفاوت گازهای سمی در تراکم گوناگون نشان می‌دهد. این ماده از نانوپودر اکسید تنگستن به دست آمد که گرافین و نانوکامپوزیت مس نیز به عنوان اصلاح‌کننده به آن اضافه شده بودند.

اکسید تنگستن از طریق روش "سل-ژل"(sol–gel) به دست آمد که با عنوان روش "رسوب‌دهی محلول شیمیایی" نیز شناخته می‌شود. سپس، نانوپودر مس و گرافین به ژل پیش‌ساز اضافه شدند تا یک ساختار در تعامل داشته باشند.

"دیمیتری موسکوسکیچ"(Dmitry Moskovskih)، رئیس مرکز پژوهش نانومواد در دانشگاه ملی علم و صنعت میسیس گفت: ویژگی‌های این ماده حسگر گاز، با استفاده از مونوکسید کربن، دی‌اکسید نیتروژن و استون آزمایش شد. آزمایش‌ها نشان داد که ارائه یک درصد از اصلاح‌کننده، افزایش ۹ برابری حساسیت ماده نسبت به دی‌اکسید کربن و افزایش ۶ برابری حساسیت آن به استون را به همراه دارد. بیشترین واکنش نسبت به استون در نمونه‌های با دو درصد اصلاح‌کننده به ‌دست آمد.

به گفته پژوهشگران، نانوکامپوزیت‌های به‌دست‌آمده به دلیل سادگی روش تولید پیشنهادی، پتانسیل زیادی برای کاربرد عملی در حسگرهای گازی بسیار حساس تجاری دارند.

این پژوهش، در مجله "Nano-Structures & Nano-Objects" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: حسگر ، گازهای سمی ، گرافین ، مونو‌کسید‌کربن

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حسگر گازهای سمی گرافین مونو کسید کربن گازهای سمی حسگر گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۵۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها

مهدی قیصری، کارشناس بخش کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: بخش کشاورزی از نظر بهره‌وری و ایجاد ارزش‌افزوده مناسب فاصله زیادی تا وضعیت مطلوب دارد. به همین دلیل حتی ایجاد تغییرات ساده در تولید بخش کشاورزی می‌تواند نتایج موثری به دنبال داشته باشد.

در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست

وی گفت: یکی از مشکلات موجود درحوزه دانش‌بنیانی این است که اگر طرح، ایده یا نظری در این حوزه مطرح می‌شود دیگران باید به آن اشراف داشته باشند. به این معنا که از قبل دستورالعمل داشته و تدوین شده باشد که اگر اینچنین باشد یا کپی‌سازی و مشابه‌سازی در حال انجام است یا اقدامی در جهت رفع یک نیاز صورت گرفته است در صورتی که در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست.

قیصری بیان کرد: به طور مثال ممکن است نوعی فولاد ازیک کشور دیگر کپی‌برداری و در داخل کشور تولید شود، اما در مورد کشاورزی این شیوه از کار، امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: انتقال دانش در بخش کشاورزی تابع عوامل متعددی است به طور مثال نمی‌توان گفت اگر گیاهی در اقلیمی خاص خوب رشد کرده است در همه جا قابلیت رشد دارد. البته آب و هوا یکی از موضوعاتی است که این تفاوت را سبب شده است و نوع خاک، واریته گیاهی و عوامل متعدد دیگری نیز وجود دارد.

معیار سنجش برای شرکت‌های دانش‌بنیان اثربخشی و کارآیی آنها است

کارشناس بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: نگاه به دانش‌بنیان‌ها باید به گونه‌ای باشد که شاید علم به آن وجود ندارد و موضوع جدید در حال طرح است. معیاری که برای سنجش فناوری و دانش شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد اثربخشی و کارآیی آنها است.

دانش‌بنیانی بودن در حوزه کشاورزی لزوما به فناوری یا تکنولوژی بالا نیاز ندارد

قیصری تصریح کرد: اگر حرف‌ها و ایده‌های جدید پاسخی به نیاز‌ها نباشد و اثربخشی و کارآیی لازم را نداشته باشد، دانش‌بنیانی نخواهد بود. البته در بخش کشاورزی دانش یا ایده دانش‌بنیانی شاید نیاز به فناوری و تکنولوژی پیچیده نداشته باشد، اما می‌تواند بهره‌وری در این بخش را به دنبال داشته باشد.

وی افزود: باید با یک سری اقدامات که دانش‌بنیان بوده و براساس نیاز‌های بومی و منطقه‌ای کشور طراحی شده است، اثربخشی و کارآیی را در بخش کشاورزی افزایش داد.

کارشناس بخش کشاورزی بیان کرد: دانش یا محصولات دانش‌بنیانی در بخش کشاورزی باید برای پاسخ به نیازی که تقاضا برای آن وجود دارد تولید شود که البته بتواند اثربخشی و کارآیی لازم را نیز داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حساسیت فوق‌العاده یک مسئول نسبت به بیت‌المال! + فیلم
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • چلسی ۲ - ۰ تاتنهام/ زنبق‌ها سهمیه لیگ قهرمانان را پس زدند + فیلم
  • رویارویی تیم ملی فوتبال روسیه با بلاروس در مینسک
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • دهقانی فیروز آبادی: حجم قرارداد‌های بار اول در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۴.۸ برابر شد + فیلم
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • دهقانی: حجم قرارداد‌های بار اول در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل حدود ۴.۸ برابر شد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان دو برابر می شود/ ۶۷ هزار فرهنگی در آستانه بازنشستگی