Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی ما وابسته به زمین است تنها به خاطر این اثر گلخانه‌ای طبیعی است چرا که این فرایند دمای زمین را تنظیم می‌کند هنگامی که اثر گلخانه‌ای وجود نداشته باشد تمام زمین در یخ پوشیده می‌شود و از طرف دیگر به دلیل افزایش گرم شدن هوا و افزایش گاز دی اکسید کربن آتش سوزی‌هایی در زمین بخصوص در جنگل‌ها رخ می‌دهد، تعداد آتش‌سوزی‌ها در جنگل بیشتر می‌شود که برای انسان هم مشکلات زیادی به بار می‌آورد و همچنین کنترل آتش غیرممکن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان- غلظت دی اکسید کربن در جو در حدود ۲۸۰ ppm در سال ۱۸۵۰ و ۳۶۴ ppm در سال ۱۹۹۸ که عمدتاً به دلیل فعالیت‌های انسانی در طول و بعد از انقلاب صنعتی، که در سال ۱۸۵۰ آغاز شد وجود دارد. انسان‌ها مقدار دی اکسید کربن در هوا را با سوزاندن سوخت‌های فسیلی، تولید سیمان و با انجام پاکسازی زمین و احتراق جنگل افزایش می‌دهند.

۱. کربن دی اکسید است از کربن و اکسیژن است.
۲. این گاز بی رنگ و بی بو چهارمین گاز فراوان که یکنواخت در سراسر جو زمین توزیع شده است.
۳. موارد استفاده دی اکسید کربن عبارت از ماده سرد کننده (یخ خشک)، کربنات آشامیدنی و خاموش کننده آتش می‌باشد.
۴. دی اکسید کربن غیر قابل اشتعال است.
۵. کربن راست فعال ظرفیت محدودی برای دی اکسید کربن است.

سطح CO۲ نرمال

اثرات افزایش سطح CO۲ در بزرگسالان در سلامت خوب را می‌توان خلاصه کرد:
سطح نرمال در فضای باز: ۴۵۰ - ۳۵۰ پی پی ام
سطح قابل قبول: کمتر از ۶۰۰ پی پی ام
شکایت از خشکی و بو: ۶۰۰ - ۱۰۰۰ پی پی ام
ASHRAE و OSHA استاندارد ۱۰۰۰ پی پی ام
خواب آلودگی کلی: ۱۰۰۰ - ۲۵۰۰ پی پی ام
اثرات مضر سلامتی: ۲۵۰۰ - ۵۰۰۰ پی پی ام
حداکثر غلظت مجاز در یک دوره کاری ۸ ساعته: ۵۰۰۰ پی پی ام
سطح بالای کاملا نرمال و حداکثر سطح ممکن است گاهی اوقات از زمان به زمان اتفاق افتد.
سطح شدید و خطرناک CO۲
کمی مست کننده، افزایش تنفس و ضربان قلب، تهوع: ۳۰۰۰۰ پی پی ام
سردرد همراه با اختلال بینایی: ۵۰۰۰۰ پی پی ام
بی هوش، قرار گرفتن در معرض مرگ: ۱۰۰، ۰۰۰ پی پی ام

سطح استاندارد دی اکسید کربن

توصیه استاندارد آشار در سال‌های ۶۲ - ۱۹۸۹ عبارتند از:
کلاس‌های درس و اتاق کنفرانس ۱۵ CFM در ازای هر ساکن
فضای اداری و رستوران ۲۰ CFM در ازای هر ساکن
بیمارستان ۲۵ CFM در ازای هر ساکن
مشکلات زیست محیطی - اثر گلخانه‌ای
تروپوسفر بخش پایین‌تر اتمسفر در حدود ۱۰- ۱۵ کیلومتر ضخامت است در تروپوسفر گاز‌های به نام گاز‌های گلخانه‌ای وجود دارد وقتی نور خورشید به زمین می‌رسد مقداری از آن که به گرما تبدیل می‌شود و گاز‌های گلخانه‌ای مقداری از این گرما را جذب و آن را در نزدیکی سطح زمین به تله می‌اندازد به طوری که زمین گرم می‌شود این فرایند، معمولاً به عنوان اثر گلخانه‌ای شناخته شده است که چندین سال پیش کشف شده است و بعد از آن با استفاده از آزمایش‌های آزمایشگاهی و اندازه گیری اتمسفر تایید شده است.

مقدار حرارت به دام افتاده در تروپوسفر درجه حرارت بر روی زمین را تعیین می‌کند مقدار حرارت در تروپوسفر بستگی به غلظت گاز‌های گلخانه‌ای در جو و مدت زمانی که این گاز‌ها در جو باقی می‌مانند دارد مهم‌ترین گاز‌های گلخانه‌ای دی اکسید کربن، (کلر- فلورو- کربن ها)، اکسید‌های نیتروژن و متان می‌باشند.

از زمانیکه که انقلاب صنعتی در سال ۱۸۵۰ آغاز شد فرآیند‌های بشری باعث انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مانند CFC و دی اکسید کربن شده است این موجب یک مشکل زیست محیطی شده است میزان گاز‌های گلخانه‌ای در حال افزایش است لذا آب و هوای زمین در حال تغییر است به این دلیل که درجه حرارت در حال افزایش است این علاوه بر حالت غیر طبیعی در اثر گلخانه‌ای به عنوان گرم شدن کره زمین شناخته شده است به نظر می‌رسد ممکن است گرم شدن کره زمین سبب افزایش در فعالیت طوفان، ذوب یخ در قطب، جاری شدن سیل و دیگر مشکلات زیست محیطی شود.

افزایش انتشار دی اکسید کربن عامل ۵۰ - ۶۰ ٪ از گرم شدن کره زمین است.

همانطوریکه بیان شد فعالیت‌های مختلف انسانی به انتشار گاز دی اکسید کربن کمک کرده است. از این فعالیت احتراق سوخت‌های فسیلی برای تولید انرژی سبب ۷۰ - ۷۵ ٪ از تولید گاز‌های گلخانه‌ای دی اکسید کربن، که منبع اصلی انتشار دی اکسید کربن است و ۲۰ - ۲۵ ٪ باقی مانده از تولید گاز‌های گلخانه‌ای توسط پاکسازی زمین و سوختن و انتشار از اگزوز موتور خودرو ایجاد می‌شود.

اکثر تولید گاز‌های گلخانه‌ای دی اکسید کربن حاصل از فرآیند‌های صنعتی در کشور‌های در حال توسعه، از جمله در ایالات متحده و اروپا گرفته شده است. با این حال، انتشار دی اکسید کربن از کشور‌های در حال توسعه در حال افزایش است. در این قرن، انتشار دی اکسید کربن دو برابر و انتظار می‌رود افزایش آن ادامه یافته و باعث مشکلات پس از آن شود. دی اکسید کربن در اتمسفر حدود پنجاه تا دویست سال باقی می‌ماند.

اولین کسی که تولید گاز‌های گلخانه‌ای دی اکسید کربن را از سوزاندن سوخت‌های فسیلی و دیگر فرآیند‌های سوزاندن که سبب گرم شدن کره زمین می‌شود و اینکه آیا واقعاً گرم شدن کره زمین است با افزایش دی اکسید کربن در جو رخ داده است هنوز هم مورد بحث است.

از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، تقاضا‌ها برای حفاظت از آب و هوای جهانی به طور فزاینده‌ای در تلاش‌های سیاست‌های زیست محیطی سازمان ملل متحد منعکس شده است. کنفرانس جهانی آب و هوا در ریودوژانیرو در سال ۱۹۹۲ که در آن جامعه بین المللی بر سر کنوانسیون چارچوب سازمان ملل در مورد تغییرات آب و هوا (UNFCCC) توافق کرد یک نقطه عطف مهم است. کشور‌ها متعهد شدند که تأثیرات انسانی بر محیط زیست و پیامد‌های آن از جمله گرمایش زمین و تأثیرات آب و هوایی را کاهش دهند. از آن زمان اهداف و اقداماتی که هنوز در کنوانسیون مشخص نشده اند، طی اجلاس‌های سالانه آب و هوایی که توسط طرف‌های متعاهد برگزار شده، مورد مذاکره قرار گرفته است.

سید محمد مهدی میرزایی قمی، رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم پیشتر در گفتگو با میزان در خصوص گرمایش زمین گفت: گرمایش جهانی ناشی از افزایش میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای موجب ایجاد تغییرات اب و هوایی شده است که پیامد‌های بسیاری شامل انتشار گرد وغبار، وقوع سیلاب ها، کم شدن رطوبت خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی به طور مستقیم و تاثیراتی در حوزه سلامت و افزایش بیماری‌ها به صورت غیرمستقیم دارد.

اهمیت مقابله با پدیده تغییرات اقلیم و گرمایش زمین به عنوان یک موضوع جهان شمول به حدی است که کشور‌ها برای کاهش شدت و اثرات آن با همدیگر مشارکتی جدی را برنامه ریزی کرده اند. بر اساس مطالعات، شهر‌ها به دلیل تراکم بالای جمعیت و فعالیت‌ها، سهمی در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در جهان را به خود اختصاص داده‌اند. از همین روست که قرن ۲۱ را به عنوان قرن شهر‌ها نامیده‌اند، لذا نیاز به تغییر پارادایم در برنامه ریزی و طراحی شهری داریم.

میرزایی قمی ادامه داد: این تغییر نگرش در برنامه ریزی، برای کشور‌هایی نظیر ایران که هم با اثرات تغییر اقلیم به شکل ملموس مواجه شده است و هم جزو ۱۰ کشور اول در انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است، بسیار ضروری می‌باشد.

پیچیدگی چالش‌های مربوط به تغییرات اقلیمی در کلانشهر‌های ایران بیشتر است، چرا که این مسئله علاوه بر تاثیرپذیری بسیار از تراکم جمعیتی، با مسایل اجتماعی، سلامت و معیشت ترکیب شده است و علاوه بر سیاست‌گذاری و اقدامات اجرایی، نیازمند همکاری بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد نیز می‌باشد. آلودگی هوا و تغییر اقلیم از طریق اثرات متقابل و درهم تنیده در جو بر همدیگر اثر می‌گذارند؛ زیرا افزایش گاز‌های گلخانه‌ای باعث تغییر بیلان انرژی جو و سطح زمین، تغییر دما و در نتیجه تغییر در ترکیب شیمیایی جو و در نتیجه بوجود آمدن بحران‌هایی از قبیل خشک شدن و شروع آتش سوزی‌ها می‌شود.

گرم شدن زمین و آتش سوزی‌های جنگل‌ها
متخصصان معتقدند: به دلیل گرم شدن هوا و افزایش گاز دی اکسید کربن آتش سوزی‌هایی در زمین بخصوص در جنگل‌ها رخ خواهد داد، تعداد آتش‌سوزی‌ها در جنگل بیشتر می‌شود که برای انسان هم مشکلات زیادی به بار می‌آورد: کنترل آتش غیرممکن می‌شود، بنابراین افراد مجبورند اطراف جنگل را تخلیه کنند که هزینه زیادی به بار می‌آورد. همچنین آتش ذرات میکروسکوپی زیادی را ایجاد می‌کند که در هوا حرکت کرده و وارد شش‌های ما می‌شوند. آتش سوزی جنگل اکنون هم اتفاق می‌افتد، اما گرمایش جهانی آن را بیشتر و شدیدتر می‌کند.

در این بین آتش‌سوزی یکی از عوامل اصلی تغییر در اکوسیستم‌های طبیعی است که در سال‌های مختلف و بر اساس تغییرات اقلیمی شدت و ضعف تاثیرات مخرب آن افزایش یا کاهش می‌یابد.

بعنوان مثال بارندگی بهاری  اگرچه سبب رویش علف‌های یکساله در کف جنگل‌ها و پیام‌آور نشاط و سرسبزی شد، اما این علف‌ها پس از خشک شدن و با کوچک‌ترین بی‌احتیاطی و یا حتی حادثه طبیعی، مستعد آتش‌سوزی در ابعاد گسترده است.

آتش سوزی‌هایی که امسال در بیشتر جنگل‌های کشور رخ داده است که متاسفانه قسمت‌های زیادی از جنکل‌ها را از بین برده است که بیشتر این آتش سوزی‌ها به دلیل گرم شدن هوا و کاهش بارندگی و خشک شدن جنگ‌ها است؛ که آخرین آتش سوزی جنگلی در پارک ملی گلستان شروع شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان از خسارت آتش‌سوزی طی هفته گذشته در سطح ۸.۵ هکتار از پارک ملی گلستان خبر داد و افزود: در مدت ۲۴ ساعت گذشته بخش‌هایی از جنگل‌های هیرکانی در ۱۱ نقطه استان گلستان گرفتار زبانه‌های آتش شده بود که با همکاری مردم و مسوولان به طور کامل مهار شد. این حریق بیشتر در کف جنگل بود و برخی از درختان خشک را درگیر کرد در اسرع وقت محیط‌بانان و همیاران پارک ملی به منطقه اعزام شدند، همچنین جوامع محلی منطقه تنگه‌راه در منطقه حاضر شدند.

بیشتر بخوانید:
بالگردهای آب‌پاش در انتظار کنار رفتن ابرها از آسمان گلستان
انتهای پیام/ برچسب ها: محیط زیست آلودگی هوا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا گاز های گلخانه ای دی اکسید کربن انتشار گاز های گلخانه ای تولید گاز های گلخانه ای انتشار دی اکسید کربن گرم شدن کره زمین دی اکسید کربن اثر گلخانه ای آتش سوزی آتش سوزی ها افزایش گاز زیست محیطی آب و هوا کشور ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۷۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد

لندن – ایرنا – دادگاه عالی انگلیس امروز (جمعه) با صدور حکمی جنجال‌برانگیز، برنامه دولت «ریشی سوناک» برای مقابله با تغییرات اقلیمی را غیرقانونی اعلام کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، بر اساس حکم صادره، برنامه دولت انگلیس برای کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای مطابق با اهداف زیست محیطی نیست و باید در این زمینه تجدیدنظر شود.

حکم دادگاه ۶ ماه پس از آن صادر شد که نخست وزیر انگلیس اصلاحات گسترده‌ای را در اهداف زیست محیطی اعمال کرد.

وی با بیان این ادعا که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در انگلیس از سال ۱۹۹۰ میلادی ۵۰ درصد کاهش یافته اشاره کرد که این میزان در فرانسه تنها ۲۲ درصد کاهش یافته، در آمریکا صفر درصد و چین ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

ریشی سوناک عنوان کرد که موضوع حفاظت از محیط زیست بین دو جریان افراطی مخالفان و موافقان گرفتار شده است؛ «کسانی که می‌خواهند طرح موسوم به صفر خالص (صفر کردن انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰) را به‌کلی کنار بگذارند، چون هزینه‌ها بسیار زیاد است؛ و دیگرانی که با اشتیاق ایدئولوژیک بحث می‌کنند مبنی براینکه ما باید حتی سریعتر حرکت کنیم، و بدون توجه به هزینه و اختلال در زندگی مردم و صرف نظر از اینکه چقدر سریعتر از هر کشور دیگری در حال حرکت هستیم، فراتر برویم.»

نخست وزیر انگلیس با اشاره به هزینه‌های بالای ناشی از اجرای برنامه اقلیمی دولت قبل، عنوان کرد که طرح او زمان بیشتری را برای انتقال از وضع موجود به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر فراهم می‌کند.

وی توضیح داد که بر اساس طرح جدید، مسائلی نظیر محدودیت تعداد سرنشینان خودرو، تحمیل هفت سطل بازیافت زباله به خانواده‌ها، تحمیل مالیات بر گوشت و افزایش مالیات بر سفر‌های هوایی لغو خواهد شد.

این طرح، اما از همان زمان با انتقاد‌های متعددی روبرو و از سوی گروه‌های حامی محیط زیست از جمله «دوستان کره زمین»، «پروژه قوانین خوب» و «مشتریان‌زمین» به دادگاه کشیده شد. آن‌ها ادعا کردند که دولت لندن بدون محاسبه زمان مورد نیاز برای تحقق اهداف زیست محیطی، این اصلاحات را اعمال کرده است.

بر اساس حکمی که دادگاه عالی انگلیس امروز صادر کرد، دولت سوناک موظف شد که برنامه تغییرات اقلیمی کشور را بازنگری کند. یک سخنگوی گروه دوستان کره زمین در همین پیوند گفت: «امروز روز شرمساری برای دولت است. ما اکنون به یک برنامه قوی برای مقابله با تغییرات اقلیمی نیاز داریم که قوی، جامع و منصفانه باشد و دست‌یابی ما به اهداف زیست محیطی را تضمین کند.»

اد میلیبند وزیر انرژی دولت در سایه (کارگر) هم در سایه کاهش محبوبیت حزب حاکم محافظه‌کار، حکم دادگاه را نشانه شکست سیاست‌های اقلیمی این حزب توصیف کرد.

دیگر خبرها

  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره