Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا دولت پکن قصد دارد در مرحله نخست، طرح کاهش انتشار گاز کربن را در دو هزار و ۲۶۷ نیروگاه اجرا کند.

بر اساس اعلام وزارت محیط زیست چین، نیروگاه های گازی که زغال سنگ مصرف می کنند و سالانه حداقل ۲۶۰ هزار تن دی اکسید کربن تولید می کنند در مرحله اول این طرح گنجانده شده اند.

در چارچوب این طرح، به شرکت ها کمک هزینه ای براساس میزان کاهش انتشار ثبت شده داده می شود و اگر بیش از سهمیه خود گاز تولید کنند باید مجوزهای اضافی را خریداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین بزرگ ترین تولید کننده گاز دی اکسید کربن که یک گاز قوی گلخانه ای محسوب می شود، است به طوری که ۲۸ درصد از مجموع خروجی های دی اکسید کربن جهان متعلق به این کشور است انتشار گاز دی اکسید کربن در چین در سال ۲۰۱۹ میلادی از مجموع میزان انتشار این گاز در آمریکا، ژاپن و اروپا فراتر رفت.

علیرغم اینکه انتشار سرانه این گاز گلخانه ای در چین کمتر از نیمی از مقدار برآورد شده در آمریکا بوده است، اما بخش مهمی از مقابله جهان با تغییرات آب و هوایی همچنان به اقدامات چین بستگی دارد بنابراین، این سوال به وجود می آید که آیا چین می تواند به این هدف بلند پروازانه مبنی بر خنثی سازی انتشار کربن تا سال ۲۰۶۰ میلادی دست پیدا کند یا خیر؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که قطعا تحقق چنین هدفی کار آسانی نیست نمی توان انکار کرد که چین در طول سال های اخیر تلاش های قابل توجهی در مسیر کاهش انتشار کربن اتخاذ کرده و در این مسیر، انرژی های تجدید پذیر را در سطح گسترده ای به کار گرفته است.

ظرفیت های به کار گرفته شده برای تولید انرژی های بادی و خورشیدی در چین از سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون، یک سوم مجموع این انرژی ها در کل جهان را تشکیل داده است؛ چین در حال حاضر مشغول ساخت نیروگاه های بیشتری در مقایسه با هر کشور دیگری در دنیا است در عین حال، چین بزرگ ترین تولید کننده و فروشنده اتوبوس ها و خودروهای برقی در جهان محسوب می شود.

با این وجود، همه شرایط ایده آل نیست؛ سوخت های فسیلی که حجم زیادی از گاز دی اکسید کربن تولید می کنند، همچنان ۸۵ درصد از مصرف انرژی در چین را تشکیل می دهند؛ زغال سنگ که یک سوخت فسیلی عمده در چین به حساب می آید، به تنهایی ۶۰ درصد از انرژی مصرفی این کشور را شامل می شود در حالیکه میانگین جهانی مصرف این سوخت حدود ۳۰ درصد است.

این بدان معناست که چین در مسیر تحقق هدف خنثی سازی انتشار کربن تا سال ۲۰۶۰، باید به طرز چشمگیری به تلاش های فعلی خود بیفزاید. منابع انتشار گاز دی اکسید کربن در چین شامل ۵ بخش مهم انرژی، تولید، حمل و نقل، کشاورزی و ساخت و ساز است.

بخش های انرژی و تولید چین از منابع اصلی انتشار کربن در چین محسوب می شوند چین باید استفاده از انرژی های تجدید پذیر، خود را به طرز چشمگیری در طول دهه آینده افزایش و ساختار فعلی انرژی خود را تغییر دهد؛ این هدف نه تنها باید در حوزه انرژی تولید کننده برق بلکه در بخش های دیگر از جمله حمل و نقل به کار گرفته شود تا خودروهای برقی جایگزین خودروهایی شوند که سوخت آنها از طریق منابع انرژی سنتی تامین می شود.

در عین حال، تکنولوژی باید نقشی اساسی در طول این روند ایفا کند نقش تکنولوژی در این بین شامل ارتقاء بهره وری انرژی، کاهش و یا حذف انتشار گازهای گلخانه ای در بخش های مختلف و تغییر محل انتشار دی اکسید کربن می شود.

برای مثال، تکنیک های جذب و ذخیره سازی کربن در حال حاضر توجه رو به رشدی را در بخش های انرژی و تولید به سمت خود جلب کرده اند؛ به کارگیری این تکنیک ها به معنای این است که دی اکسید کربن هدر رفته را می توان ذخیره و بعدها در مکانی که وارد جو نخواهد شد، آزاد کرد.

تمامی این تحولات نیازمند این است که دولت چین مجموعه ای از سیاست های فردی و تجاری را به کار گیرد که بتوانند انتشار کربن را کاهش دهند در عین حال، سرمایه لازم برای انجام این کار نیز باید تعریف و تزریق شود تا اعمال تغییرات لازم امکان پذیر باشد.

بر اساس برآورد انجام شده چین از حالا تا سال ۲۰۵۰ میلادی، به مبلغی معادل ۹۰ الی ۱۰۰ تریلیون یوان برای سرمایه گذاری جهت پشتیبانی از اجرای دستور کار خنثی سازی انتشار کربن نیاز خواهد داشت.

مسیر چین در راستای تحقق هدف خنثی سازی کربن تا سال ۲۰۶۰ میلادی، مسیر ساده ای نیست با این حال، این هدف بلند مدت نشان دهنده تعهد این کشور در مسیر انتقال سبز است اگرچه این یک هدف ۴۰ ساله است اما تلاش های مورد نیاز برای تحقق آن باید از امروز شروع شود.

برچسب‌ها دی اکسید کربن چین شی جین پینگ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دی اکسید کربن چین شی جین پینگ دی اکسید کربن چین شی جین پینگ اخبار کنکور گاز دی اکسید کربن کربن در چین انتشار گاز تولید کنند انرژی ها تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۱۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه

انوار احمد، مدرس علوم قرآنی در مدرسه قرآن حمزه(ع) در شهر آدیس آبابا کشور  اتیوپی در گفتگو با خبرگزاری تقریب بروز ملی گرایی را یکی از بزرگ ترین خطرات در جهان اسلام می داند و می گوید: این تلاشی بوده که دشمنان اسلام با هدف القای تبلیغات فتنه انگیز و دشمنی ساز بین ملت های مسلمان به جریان انداخته اند تا با تضعیف همگرایی فرهنگی بتوانند در سطوح دولتها هم به اختلافات سیاسی دامن بزنند.

او با بیان اینکه مخالفین همسویی مسلمین برای اینکه از وحدت اسلامی مفهومی غیرمنطقی و غیرعملی بسازند آن را به نام وحدت مذهبی توجیه می کنند، ادامه داد: هدف آنها این است که مفاهیم اسلامی را دستخوش جعل و انحراف کنند و از طریق عوامل نفوذی خود به تفرقه میان ملت های مسلمان دامن بزنند. این در حالی است که هدف علمای بزرگ اسلامی از وحدت اسلامی محصور کردن مذاهب به یک مذهب یا تمرکز بر مشترکات مذاهب و طرد افتراقات آنها نیست که نه معقول و منطقی است و نه مطلوب و اجرایی اما غربی ها تلاش می کنند که این هدف را به شکست بکشانند و وجوه اختلافی را پررنگ سازند.

انوار احمد، همچنین افزود: در حالی که دشمنان سعی دارند با دامن زدن به مساله شیعه و سنی میان کشورهای مسلمان شکاف ایجاد کنند، خود در پشت پرده به دنبال اجرای طرح هایی هستند که اسرائیل را در تحقق اهداف اشغال گرانه در فلسطین به موفقیت برساند. یعنی نتیجه محتوم تفرقه میان ملت ها و دولتهای مسلمان شکست سیاسی و فرهنگی آنها در برابر دشمنان است. آنها از این طریق هم مانع رشد اسلام شوند و هم از طرفی بتوانند به راحتی بر آنها سلطه پیدا کنند.

او در توضیح بیشتر افزود: در شرایط کنونی که نتیجه تفرقه و دور شدن کشورهای مسلمان از یکدیگر در منطقه اشکار شده است بهترین فرصت است تا این کشورها با به کارگیری سازکارهای وحدت زمینه را برای خارج کردن کشورهای غرب از منطقه و تضعیف نفوذ اسرائیل فراهم کنند. تنها از این طریق هم می توانند به شکوه و قدرت اصلی خود دست یابند و هم جلوی پیشروی سناریوهای سیاسی و جغرافیایی آنها را بگیرند.
 

دیگر خبرها

  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد